Vastgoedsector vecht verbod op huisbezoeken aan bij de Raad van State

Afgelopen maandag (02/11/2020) trad het Ministeriële Besluit van 1 november 2020 in werking. Hoewel in het MB geen uitdrukkelijk verbod op een bezichtiging of huisbezoek voor vastgoedmakelaars kan worden gelezen, werd dit toch zo geïnterpreteerd door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en de FOD Economie (zie voor meer informatie onze vorige bijdrage).

De vastgoedsector reageerde vol ongenoegen waarna de Waalse en de Vlaamse vastgoedfederaties CIB Vlaanderen en Federia nu ook juridische stappen hebben ondernomen. Vandaag (04/11/2020) wordt immers een procedure bij uiterst dringende noodzakelijkheid ingeleid bij de Raad Van State. Dergelijke zogenaamde ‘UDN’-procedure maakt het mogelijk om op zeer korte termijn een uitspraak te verkrijgen – het CIB Vlaanderen en Federia hopen op een uitspraak nog voor het weekend.

De Raad van State zal nu hopelijk meer duidelijkheid brengen en oordelen of het MB van 1 november 2020 al dan niet dergelijk verbod op bezichtigingen en huisbezoeken omvat.

Indien U hierover nog vragen heeft, staan wij uiteraard graag te Uwer beschikking.

Over de auteur

We are an outstanding law firm elit nec, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar voluptate velit esse cillum.

contact info

Adres

Antonissen Advocaten
Schermersstraat 30
B-2000 Antwerpen

Telefoon
+32 3 303 39 00
E-mail
Scroll naar boven