Algemene Vergaderingen (terug) onmogelijk door MB 28/10/2020

Het MB van 18 oktober 2020 liet de mogelijkheid bestaan om een Algemene Vergadering (fysiek) te laten doorgaan met maximum 40 personen. Een Algemene Vergadering wordt namelijk gezien als een georganiseerde professionele activiteit, waardoor mocht worden afgeweken van het samenscholingsverbod voor meer dan 4 personen.

Daarentegen weerhoudt het MB van 28 oktober 2020, dat overigens vandaag (29/10/2020) in werking treedt, geen uitzondering meer voor professionele activiteiten. Bijgevolg kunnen Algemene Vergaderingen voortaan enkel nog doorgaan met een maximum van 4 personen. Deze maatregelen gelden (minstens) nog tot en met 19 november 2020.

In de praktijk zullen hierdoor amper nog fysieke Algemene Vergaderingen kunnen worden georganiseerd.

De vraag vanuit de sector en van de mede-eigenaars om een wettelijk kader rond een digitale (of hybride) Algemene Vergadering en bijkomende maatregelen, zoals uitstel van de Algemene Vergadering, wordt daarmee des te groter. Zie voor meer informatie hierover ook reeds onze vorige bijdrage.

Indien U hierover nog vragen heeft, staan wij uiteraard graag te Uwer beschikking.

Over de auteur

We are an outstanding law firm elit nec, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar voluptate velit esse cillum.

contact info

Adres

Antonissen Advocaten
Schermersstraat 30
B-2000 Antwerpen

Telefoon
+32 3 303 39 00
E-mail
Scroll naar boven