Nieuwe kleurcodes voor de Vlaamse woningmarkt

Op 23 oktober 2020 keurde de Vlaamse regering het protocol voor de woningmarkt goed, dat een basiskader aanbiedt voor de werking van de woningmarkt tijdens de Corona-pandemie.

In het protocol wordt gekozen voor een gefaseerde aanpak met verschillende kleurcodes : groen, geel, oranje en rood.

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele liet alvast in een persbericht van 25 oktober weten vanaf deze week code oranje af te zullen kondigen.

Bij code oranje geldt het algemeen principe dat niet-essentiële contacten vermeden dienen te worden. Bij voorkeur en waar mogelijk wordt digitaal en telefonisch gewerkt. Een bezichtiging, een verhuis of een huisbezoek kan nog steeds doorgaan met respect voor de algemene voorzorgsmaatregelen zoals, onder andere, het dragen van een neusmondmasker en afstand bewaren van 1,5 meter. Bij een bezichtiging of huisbezoek mogen slechts twee personen aanwezig zijn en eventueel de verhuurder of de vastgoedmakelaar.

Hoewel dit protocol in principe enkel van toepassing is op de huurmarkt, worden de maatregelen ook sterk aangeraden voor de verkoopmarkt.

Indien U hierover nog vragen heeft, staan wij uiteraard graag te Uwer beschikking.

Over de auteur

We are an outstanding law firm elit nec, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar voluptate velit esse cillum.

contact info

Adres

Antonissen Advocaten
Schermersstraat 30
B-2000 Antwerpen

Telefoon
+32 3 303 39 00
E-mail
Scroll naar boven